Amit a reggeliről tudni érdemes

A táplálkozástudósok szerint a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése. Ehhez képest sokan rendszeresen kihagyják a reggelit. Gondolja meg kétszer is, mielőtt reggeli nélkül vágna neki a napnak!

Miért jó reggelizni?

Amikor reggel felébredünk, valószínűleg már régóta, akár 12 órája nem ettünk semmit. Ezért nagyon fontos, hogy az ébredés után feltöltsük az éjszaka során kiürült energia- és tápanyagraktárainkat.

Milyen reggelit válasszunk?

  • A táplálkozástudományi szakemberek szerint a reggelinek a napi energiaszükséglet 20-25%-át javasolt fedeznie.
  • A reggelink legyen változatos összetételű, tartalmazzon többféle élelmiszercsoportot is, mint a teljes értékű gabonák, hús vagy tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök.
  • Egy tál gabonapehely tejjel, gyümölcs, egy pohár joghurt – és máris nagyszerűen indul a nap!
  • Tegyen egy próbát: egyen kedvenc gabonapelyhe mellé gyümölcsöt!
  • Jó ötlet teljes értékű gabonából készült élelmiszerekkel kezdeni a napot!

Miért fogyasszunk reggelire gabonapelyhet?

  • Alacsony zsírtartalom: A gabonapelyhek többsége félzsíros tejjel fogyasztva kevesebb zsírt tartalmaz, mint sok más étel, amelyet reggelire szokás enni. Az egyes gabonapelyhek zsírtartalmát a csomagoláson található tápértéktáblázatban ellenőrizheti.
  • Gabona reggelire: Fontos, hogy reggelente teljes kiőrlésű vagy teljes értékű gabonával készült terméket is fogyasszunk.
  • Fontos tápanyagok forrása: A Nestlé gabonapelyhek vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak, például B-vitaminokat és vasat, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Erről bővebb információkat találhat a „Vitaminok és ásványi anyagok” című részben.
  • Tejet is fogyasszunk hozzá: A tej, amely a kalcium jelentős forrása, a gabonapelyhek tökéletes kiegészítője.

Miért kezdjük a napot Nestlé gabonapehellyel?

A Nestlé gabonapelyhek csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy termékeik táplálóak és finomak legyenek.

Minden Nestlé gabonapehely teljes értékű gabona hozzáadásával készül, amely a szénhidrátok és az élelmi rostok fontos forrása. A csomagolásokon keresse a Nestlé „Teljes értékű gabona hozzáadásával” emblémáját! Ha többet szeretne megtudni a teljes értékű gabonáról, olvassa el a „Teljes értékű gabona” című részt.

Minden Nestlé gabonapehely tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat is. Egy adagban (30g) általában az egyes vitaminok és ásványi anyagok napi táplálkozási beviteli referenciaértékének (NRV) akár 25%-a is megtalálható.