Mit rejt a csomagolás?

Egészséges, kiegyensúlyozott étrend

A kiegyensúlyozott étrend kulcsa a mértékletesség és a változatosság. Fontos, hogy a főbb élelmiszercsoportok mindegyike megfelelő arányban és gyakorisággal szerepeljen az étrendben, hiszen más és más tápanyagokat tartalmaznak.

Egészség- és táplálkozásfilozófiánk

A világ egyik vezető gabonapehely gyártója lévén igen fontos számunkra, hogy termékeink ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek. Ehhez mérten folyamatosan fejlesztjük gabonapelyheinket, hogy azok minél inkább hozzájáruljanak az egészségtudatos étrend kialakításához. Mindeközben nem engedünk termékeink minőségéből és nagyszerű ízéből, amelyet Önök megszerettek.

Célunk egyszerű: hogy kiváló minőségű és ízű gabonapelyheinkkel hozzásegítsük Önt a tudatos és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Tápanyagkutatási és -fejlesztési szakértelem

A táplálkozástudományi szakértőkből álló csapatunk folyamatosan gyarapítja tudásunkat és szakértelmünket a gabonapelyhekkel és azok előnyeivel kapcsolatban. Kutatásaik azt a célt szolgálják, hogy termékeink megőrizzék vezető pozíciójukat a maguk kategóriájában mind az íz, mind a technológia és a táplálkozás-élettani előnyök területén.

Tápérték-információk a csomagoláson

Annak érdekében, hogy Ön minél egyszerűbben tájékozódhasson arról, milyen tápanyagok és milyen mennyiségben találhatóak a termékeinkben, minden Nestlé gabonapehely csomagolásán feltüntettük az irányadó napi beviteli értéket (RI).

Az RI tájékoztató segítségével megtudhatja, hogy egy adag (30 g) gabonapehely mennyi zsírt, telített zsírsavat, cukrot és sót tartalmaz. Mindemellett a csomagoláson feltüntetjük azt is, hogy az egy adagban megtalálható energia és tápanyagok a napi szükséglet hány százalékát fedezik. Az RI-k nem személyre szóló elérendő célértékek, hanem összehasonlítási alapként szolgálnak annak értékeléséhez, hogy a termék egy adagja milyen mértékben járul hozzá az energia, illetve az egyes tápanyagok ajánlott napi beviteléhez.

RI - tájékoztatás - példa

Ezen kívül minden Nestlé gabonapehely csomagolásának oldalán standard tápérték-információkat is találhat 100 g-os mennyiségre vonatkozóan. Ezekben a következők szerepelnek: energia, zsír, telített zsírsavak, szénhidrát, cukrok, rost, fehérje és .

Ide kattintva tájékozódhat gabonapelyheink tápanyag-összetételéről.