NESTLÉ GABONAPELYHEK: Megújult receptúrával a kiegyensúlyozottabb reggeliért!

cereal sugar reduction info

 

 

Mi, a Nestlénél pontosan tudjuk, mennyire fontos Önnek családja kiegyensúlyozott táplálkozása. Épp emiatt szakértőink az elmúlt 12 évben rendületlenül keresték a jobbnál jobb recepteket, és próbálták még tovább fejleszteni őket. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy reggeli gabonapelyheink továbbra is megfelelnek igényeinek, úgy, hogy továbbra is finomak maradnak.

  

Íme, amit tettünk:

Mérsékeltük a cukrot. 2016 végére a gyerekek és a tinédzserek által kedvelt gabonapelyhek 30 grammos adagjában a cukor mennyisége nem lesz több, mint 9 g (körülbelül 2 teáskanálnyi). További okos megoldásokat találtunk arra is, hogy a cukrot csökkentsük gabonapelyheinkben. Világszerte mintegy 100 000 tonna cukrot vontunk ki a gabonapelyheinkből 2008 óta. Emellett pedig - nem használunk semmilyen mesterséges édesítőszert sem*

Szélnek eresztettük a sót. Ma mintegy 6000 tonnával kevesebb sót tartalmaznak gabonapelyheink világszerte, mint 2008-ban.cereal salt reduction info

Rajongunk a teljes kiőrlésű gabonáért! Tudta, hogy mi voltunk az első gabonapehely-gyártó cég, amelyik teljes kiőrlésű gabonát adott reggeli pelyheihez? És azóta is folyamatosan növeljük ezt a mennyiséget. 2016 végére a gyerekek körében népszerű gabonapelyheink fő összetevője a teljes kiőrlésű gabona lesz.Whole grain cereal info

 

Növeltük a kalciumot. 2016 végére a legtöbb Nestlé reggeli gabonapehely egy adagja már tej hozzáadása nélkül is tartalmazza a napi ajánlott kalciummennyiség 15%-át. Emellett legalább 5 féle vitamint, vasat és kalciumot is hozzáadtunk a gabonapelyheinkhez, így a család már a nap első étkezésénél hozzájuthat ezekhez a fontos tápanyagokhoz.

 

Cereal vitamin mineral info

 

>Egy csipet D-vitamint is adtunk hozzá, amire a gyerekeknek a csontok megfelelő növekedése miatt van nagy szüksége. A legtöbbet a napfényből nyerjük, de a világ néhány részén a gyerekek nem jutnak elég napsugárzáshoz (a szürke napok nem segítenek!), ezért egy kicsit rásegítettünk. Íme egy példa arra, hogy egy reggeli gabonapehely még jobb, mint korábban – a NESQUIK® receptünk 30%-kal kevesebb cukrot, és 45%-kal több teljes kiőrlésű gabonát tartalmaznak, mint 2003-ban – most ráadásul még a D-vitamint is hozzáadtunk.

 

Cereal bowl info

 

 

Még tovább fokozzuk!

Hogy mindenki pontosan tudja, mi micsoda, még több hasznos tájékoztatást adunk ott, ahol a legjobban látszik: a csomagolás elején! Így amikor például HONEY CHEERIOS® vagy COOKIE CRISP® termékünket választod, pontosan tudni fogod a tápanyagtartalmat, az ajánlott napi bevitelt, és hogy mennyi található egy adagban.

Ne feledkezzen meg a Nestlé Gabonapelyhek dobozán lévő zöld logóról, mely a teljesértékűgabona-tartalmat jelzi! Ha ezt látja, biztos lehet benne, hogy a gabobapehely teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz – legalább 8 grammot adagonként. Ráadásul a teljes értékű gabona nemcsak tápláló, de finom is.

 

Annak higgyen, amit lát!

Hogy segítsünk családja számára tápláló reggelit találni, termékeinket egyszerűen és érthetően címkézzük fel. Azt szeretnénk, hogy pontosan tudja, mit eszik a családja, amikor kedvenc Nestlé gabonapelyhük kerül az asztalra.

Tehát a dobozról egyszerűen leolvasható az energia, zsír, telített zsír, cukrok és a só mennyisége. Hogy még egyszerűbbé tegyük, 100 gramm gabonapehelyre, valamint egy adag (30 g), 125 ml zsírszegény tejjel fogyasztott gabonapehelyre is megadjuk a tápérték információkat a doboz oldalpanelén. A dobozon találhat ezenkívül egy táblázatot a vitamin- és ásványianyag-tartalomról is.